Serc

Maassluis op oude ansichtkaarten en filmjes

Het was in 2012  precies 100 jaar geleden dat de "WSM" , de Westlandsche Stroomtramweg Maatschappij, de spoorlijn opende van Maassluis naar Delft.
Hans van Lith schreef er een boek over.

jaar2012.middendelfland.net/westland/wsmboek.htm

FURIE

De FURIE werd gebruikt in de Nederlandse televisie serie Hollands Glorie.

Het levensverhaal van Jan Wandelaar tussen 1906 en 1920; een  avontuurlijke tijd waarin Hollands Glorie - de Nederlandse zeesleepvaart - groot werd.

Een spannend verhaal over heldenmoed, rechtvaardigheid, ijzeren wilskracht en liefde voor de zee. In deze serie speelden mee o.a. Hugo Metsers, Coen Flink en Leen Jongewaard.

Maarten 't Hart

Maarten 't Hart is geboren in Maassluis op 25 november 1944. Als schrijver debuteerde hij in1971 onder het pseudoniem Martin Hart met Stenen voor een ransuil. Zijn doorbraak kwam in 1978 met de roman  Een vlucht regenwulpen.
Veel werken bevatten autobiografische elementen en verwijzen naar zijn jeugd in christelijk Maassluis. Maarten 't Hart is zeer hartstochtelijk liefhebber en kenner van klassieke muziek. In het hoofdstuk De Draverdreun van zijn boek Mozart en de Anderen somt hij een aantal bezwaren op die hij tegen popmuziek heeft.

*Voor Het vrome volk kreeg Maarten  in 1975 de Multatuliprijs
*Het woede der gehele wereld in 1994 bekroond met de Gouden Strop
*In 2003 werd 't Hart benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw
*Hij is ereburger van Maassluis

 

 

Oude foto's van Maassluis

Een uitspraak van de Historische Vereniging MAASSLUIS

"Je moet het verleden kennen om het heden te begrijpen".
Maassluis, toen en nu.......